woensdag 14 juli 2010

Boekentips voor Vlaamse ministers op vakantie

De belangenvereniging boek.be heeft aan minister-president Kris Peeters en zijn collega’s van de Vlaamse regering een boekenmand overhandigd met ‘aangename vakantieliteratuur’. Boek.be wil op die manier de Vlaamse regering oproepen om meer aandacht te besteden aan het boekenvak.
Elke minister krijgt twee titels die speciaal voor hem of haar zijn uitgekozen. Zo krijgt Kris Peeters Het land is moe van de Brit Tony Judt en De file voorbij van zijn naamgenoot Kris Peeters aangeboden. ‘De boeken bieden een zinvolle reflectie op de huidige sociaal-economische situatie en het mobiliteitsprobleem’, zegt boek.be.

Voor Geert Bourgeois, Vlaams minister van onder meer Binnenlands Bestuur en Toerisme, is Nostalgie aan Zee van Hadewijch Ceulemans en Bier en Brouwerijen van België weggelegd.

Minister van Cultuur Joke Schauvlieghe krijgt Schoonheid van Roger Scruton en Kruisweg van Diane Broeckhoven.

Geert Joris, gedelegeerd bestuurder van Boek.be, overhandigde het boekenpakket in aanwezigheid van Karel De Boeck, voorzitter Boek.be. De boekenmand wordt vergezeld van een pleidooi voor het boek als cultureel, informatief en economisch waardevol instrument. (svh)

Website : Boek.be

Geen opmerkingen: